Annons

Annons

Smörgåstårta med skinka

Festlig och färgstark smörgåstårta för vårens och sommarens alla fester. 

Smörgåstårta med skinka
10 port
1 tredelad rund smörgåstårtbotten
bregott

Fyllning 1
200 g färskost med smak av örter
2 dl kesella
150 g strimlad rökt skinka
1/2 rödlök, finhackad
2–3 msk hackad basilika
1 dl riven urvattnad gurka

Annons

Fyllning 2
140 g bacon
1 dl crème fraiche
2 dl kesella
1 dl mimosasallad
2 msk hackad persilja

Toppkräm
2 dl kesella
1 dl majonnäs
2 msk finhackad dill

Kantgarnering
4 msk finhackad dill

Garnering
18–20 skivor rökt skinka
250 g cocktailtomater
18-20 skivor ost, port salut
1/2 honungsmelon
2 carambolafrukter

Gör så här

1. Smöra två av bottnarna.

2. Fyllning 1: Blanda ingredienserna. Bred ut fyllningen på en av bottnarna och lägg på nästa botten.

3. Fyllning 2: Strimla och stek baconet. Låt det svalna. Blanda med resten av ingredienserna. Bred ut fyllningen på bottnen. Lägg på den sista bottnen.

4. Toppkräm: Blanda kesella, majonnäs och dill. Bred blandningen runtom tårtan samt på toppen.

5. Kantgarnering: Tryck fast dillen runt tårtans kant.

6. Garnering: Snurra ihop skinkan till ”rosor”. Halvera tomaterna. Rulla ihop ostskivorna. Kärna ur och skala melonen. Skär den i skivor. Skiva även carambolan. Garnera enl bild.

 

Tips!

Använd en smörgåsnisse eller en palettkniv när du brer ut toppkrämen på tårtan så blir det jämnt och fint.

Förbered och fyll smörgåstårtan utan att garnera en dag i förväg. Täck över och förvara i kylen. Garnera strax före serveringen.

 

Läs mer

Smörgåstårta med lax och räkor

Italiensk smörgåstårta

Varm smörgåstårta med kantareller

 

Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(1)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…