Annons

Annons

Smörgåsbakelse med skinka

Fresta med en smörgåsbakelse med skinka, leverpastej, ädelost och färskost med pepparrot. Att få en egen smörgåsbakelse är sann lyx!

Dela
(67)

Smörgåsbakelse med skinka

 

4 st
12 skivor formfranska

Fyllning 1
50 g rökt skinka i tunna skivor
1/2 dl majonnäs
1/2 dl crème fraiche
75 g riven ädelost

Fyllning 2
1/2 dl majonnäs
1/2 dl crème fraiche
50 g bredbar leverpastej
1 msk hackad smörgåsgurka

Annons

Topping
200 g färskost med pepparrot
2 dl vispgrädde
1 krm salt

Garnering
11/2 dl hackad gräslök
4 skivor rökt skinka
4 salladsblad

 

Gör så här

1. Ta ut 12 rundlar ur brödet med ett glas, ca 7 cm i diam.

2. Fyllning 1: Finstrimla den rökta skinkan och blanda med majonnäs, crème fraiche och ädelost.

3. Fyllning 2: Rör ihop alla ingredienser.

4. Lägg ut 4 rundlar och bred fyllning 1 på dem. Täck med ett lager brödrundlar. Bred fyllning 2 på brödrundlarna. Täck med de resterade rundlarna.

5. Topping: Rör osten mjuk och vispa grädden hårt. Blanda ost och grädde, tillsätt salt och bred ut krämen ovanpå och runt om bakelserna.

6. Garnering: Tryck försiktigt fast gräslöken runt kanterna. Rulla ihop varje skinkskiva som en ros och toppa bakelserna med dem. Servera bakelserna på ett salladsblad.

 

Läs mer

Härliga smörgåsbakelser till festen

Matjestårta

Lyxiga smörrebröd med räkor och sparris

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(67)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…