Annons

Annons

Smördegsbakelser med päron och kolaglasyr

Smördegsbakelser med kola och päron bakar du på ett kick! Servera bakelserna nybakade tillsammans med en kula vaniljglass.

Dela
(1)

Smördegsbakelser med päron och kolaglasyr

Smördegsbakelser med päron- och kolanötglasyr.

10 st
1 förp fryst smördeg à 5 rektanglar, 425 g, t ex Findus
ca 50 g hackade nötter
3–4 päron

Kolasås
3/4 dl strösocker
1 tsk kakao
2 msk sirap
2½ dl vispgrädde
1½ msk smör, rumstemp
1 tsk vaniljsocker

Annons

Till pensling
ägg

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Låt smördegen tina på plåt med bakpapper.

2. Kolasås: Häll socker, kakao, sirap och grädde i en vid tjockbottnad kastrull. Låt koka under omrörning tills såsen tjocknar (tydliga gångar bildas när man drar mot bottnen med sleven). Ta bort från värmen. Rör ner smör och vaniljsocker.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Dela varje rektangel på mitten och lägg dem en bit ifrån varandra. Skär en smal kant runt varje rektangel, nästan genom degen. Strö lite nötter i botten på varje degbit. Skala, kärna ur och klyfta päronen. Lägg några klyftor på varje. Strö på lite nötter.

4. Pensla degkanten med lätt uppvispat ägg. Häll kolasås på päronen. Strö på lite mer nötter.

5. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 20 min.

 

Läs mer:

Päronmuffins med nutella

Plommonkaka i långpanna

Kladdkakemuffins med plommon 

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…