Annons

Annons

Smala savojdolmar

Savojdolmar

Savojkåldolmar
Fräs 1 grovriven morot och ½ hackad rödlök i 1 msk smör. Blanda med kokt bulgur (1 dl okokt), 100 g smulad fetaost, 4 strimlade torkade aprikoser, 2 msk finhackad persilja, salt och peppar. Förväll 6 blad savojkål, ta upp och kyl i kallt vatten. Låt rinna av på handduk. Fördela fyllningen på bladen, rulla ihop. Värm i ugn i 200° 10–15 min. Vispa ihop och värm 1 dl lätt crème fraiche, ½ dl vatten, 1 msk tomatpuré, 1 tsk japansk soja, 2 krm paprikapulver, 2 krm oregano, salt och peppar. Servera såsen till dolmarna.

Annons

Av Carolina Soudah Foto: Kent Jardhammar

LÄS MER: Smal torskrygg med rostade nötter

LÄS MER: Smal fläskfilégryta med lime & kokos

LÄS MER: Smal bacon- och fänkålspasta 

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…