Annons

Annons

Smakrik kyckling med krämig risotto

Dela
(0)

Kycklingfilé och krämig risotto

Kycklingfilé & krämig risotto

4 port
4 kycklingfiléer (500 g)
2 msk smör
Risotto
1 liten gul lök
1 msk smör
3 dl arborioris
8 dl grönsaksbuljong
½ färsk basilika
100 g chèvre
Svampsås
200 g färska champinjoner
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
2 msk konc kalvfond
1 dl grädde eller crème fraiche
1 tsk kinesisk soja
Picklad rödlök
1 rödlök
1 msk ättiksprit 12%
2 msk strösocker
3 msk vatten
Servering
tomatsallad

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Gör så här
1. Börja med löken: Skala och skiva löken tunt. Blanda ättiksprit, socker och vatten. Lägg löken i lagen minst 30 min innan den ska ätas.
2. Risotto: Skala och finhacka löken. Fräs den glansig i smör i en kastrull. Tillsätt ris och 5 dl buljong. Låt koka på låg värme utan lock, rör då och då. När buljongen har kokat in efter ca 15 min, tillsätt 1 dl buljong åt gången, låt all vätska koka in mellan varje gång, och rör om under tiden. Finhacka och rör ner basilikan. Smula och tillsätt osten. Smaka av med salt och peppar. Risotton ska vara krämig.
3. Dela kycklingfiléerna så de blir tunna. Stek dem i smör, salta och peppra.
4. Sås: Ansa och skär svampen i skivor. Stek den i smör. Pudra över mjöl och blanda. Tillsätt vatten, fond och grädde och låt såsen sjuda några min. Smaka av med soja, peppar och ev lite salt.

Av Eva Boström Foto: Ulf Svensson

Fler goda kycklingrecept hittar du här:

Kycklingspett med paprikasås

Kryddig tandoorikyckling

Kycklinggryta med senap och dragon

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…