Annons

Annons

Möra citruskakor med chokladtryffel

Möra småkakor med citrus och len chokladtryffelkräm. Lätta att baka och otroligt goda!

Dela
(0)

citruskakor med chokladtryffel

Recept citruskakor med chokladtryffel

ca 50 st

250 g smör, mjukt
3½ dl strösocker
1 ägg
rivet skal av 1 lime
rivet skal av 1 citron
½ dl pressad citronsaft
7 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 krm salt

Annons

Garnering
socker

Fyllning
300 g mörk choklad
2 dl vispgrädde

Ugn 175°

 

Gör så här
1. Rör smör och socker krämigt. Ta i ägg, skal och saft från lime och citron. Rör samman.

2. Blanda mjöl, vaniljsocker, bikarbonat och salt. Rör ner det i smeten och arbeta samman till en deg. Forma till bollar (ca ½ msk till varje). Rulla dem i socker och lägg på plåtar med bakpapper.

3. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna.

4. Fyllning: Hacka chokladen. Värm upp grädden. Ta grädden från värmen. Tillsätt chokladen och rör tills den smält. Låt krämen stelna till sprits- el bredbar konsistens.

5. Spritsa eller bred chokladkrämen på undersidorna på hälften av kakorna. Lägg ihop dem med resterande kakor.

 

Läs mer:

Dubbeldäckare med lemon curd

Apelsin- och chokladkolakakor

Citronkakor med lakrits

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)




Annons


Annons

Laddar nästa sida…