Annons

Annons

Möra citruskakor med chokladtryffel

Möra småkakor med citrus och len chokladtryffelkräm. Lätta att baka och otroligt goda!

citruskakor med chokladtryffel

Recept citruskakor med chokladtryffel

ca 50 st

250 g smör, mjukt
3½ dl strösocker
1 ägg
rivet skal av 1 lime
rivet skal av 1 citron
½ dl pressad citronsaft
7 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 krm salt

Annons

Garnering
socker

Fyllning
300 g mörk choklad
2 dl vispgrädde

Ugn 175°

 

Gör så här
1. Rör smör och socker krämigt. Ta i ägg, skal och saft från lime och citron. Rör samman.

2. Blanda mjöl, vaniljsocker, bikarbonat och salt. Rör ner det i smeten och arbeta samman till en deg. Forma till bollar (ca ½ msk till varje). Rulla dem i socker och lägg på plåtar med bakpapper.

3. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna.

4. Fyllning: Hacka chokladen. Värm upp grädden. Ta grädden från värmen. Tillsätt chokladen och rör tills den smält. Låt krämen stelna till sprits- el bredbar konsistens.

5. Spritsa eller bred chokladkrämen på undersidorna på hälften av kakorna. Lägg ihop dem med resterande kakor.

 

Läs mer:

Dubbeldäckare med lemon curd

Apelsin- och chokladkolakakor

Citronkakor med lakrits

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…