Annons

Annons

Släbo… vad?

Smått & Gott 1

Har du hört talas om Släbosnus? Det var vi flera som inte hade när vi tittade igenom recepten i Hemmets Veckotidning nr 38.

De flesta skåningarna log dock igenkännande  – det var ju en äppelkaka, så klart!

Annons

Hur som helst. Alltid roligt att lära sig något nytt – och visst verkar det gott, det där Släbosnuset?

Varifrån det har fått sitt namn lyckades vi aldrig ta reda på. Någon som vet?

Släbosnus – eller skånsk äppeldessert

4 port

Smula 4 skivor kavring. Finhacka 100 g mörk choklad, 70 %, och blanda med brödsmulorna. Vispa 2 dl vispgrädde. Varva smulor, grädde och 2 1/2 dl lättsockrat äppelmos i portionsglas. Garnera med äppelskivor och citronmeliss.

Av Ellinor Varady

Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…