Annons

Annons

Skulle det smaka med lite hallonkaka till kaffet?

Dela
(0)

Hallonkaka

Saftigt och gott med hallon i smeten.

Hallon- & citronkaka

10-12 bitar

175 g smör

3 ägg

3 dl strösocker

2 dl mandelmjöl

3 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1½ tsk bakpulver

rivet skal av 1 citron

1½ dl vispgrädde

Annons

150 g hallon

Garnering & servering

3 msk florsocker

½ liter hallon

vispgrädde

Ugn 175º

 

Gör så här

1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen i äggvispet. Rör ner citronskal, smör och grädde.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Häll smeten i en smord och bröad bakform, ca 24 cm i diam. Fördela hallonen i smeten. Grädda mitt i ugnen 50–60 min. Låt kakan svalna.

3. Garnering & servering: Sikta florsocker över kakan, dekorera med hallon. Servera med vispad grädde.

Av: Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…