Annons

Annons

Skriv i sommar – vinn 10 000 kronor i vår stora novelltävling!

Dela
(3)

Du har väl inte glömt – ära, berömmelse och en check på 10 000 kronor! Och en halv miljon läsare! Hur gör man för att få det? Jo, du skriver en novell och deltar i vår årliga tävling. Vinnaren koras på Bokmässan i Göteborg i september och under hösten får alla Hemmets-läsare njuta av de fem vinnande bidragen.

Annons

Förra årets vinnare av novelltävlingen heter Lennart Lundstedt. Han skrev ”Frukostarna på Café Roxy” som fick juryn enhälligt på fall – vilken charmig historia! Ni kommer att få läsa mer både av Lennart och av andrapristagaren P L Marin. Så skrivfesten tar inte slut med tävlingen – det är bara början!

I år består juryn av Gunilla Wall, redaktör för romaner och noveller, Linda Unnhem, författare och redaktör, och Pia Ljungqvist, chefredaktör. Tillsammans läser vi och pratar ihop oss om vilka bidrag som ska hamna i vinnarposition.

Gunilla och jag läste ju alla bidrag förra året – och jag vill bara flagga för att vi har väldigt gott minne! Så vi vill bara ha nyskrivna alster – ingenting som ni skickat in tidigare.

Skriv om det som engagerar dig, händelser och känslor som du vill berätta om och dela med dig av. Det kan vara kärlek, vänskap, oväntade möten eller kanske en deckarhistoria.

Välkommen med ditt bidrag senast den 1 augusti. Vi kontaktar vinnarna personligen när de är utsedda.

Lycka till!

Pia Ljungqvist, chefredaktör

 

Tävlingsregler:

* Skriv högst 15 000 tecken inklusive mellanslag. Novellen får inte ha varit publicerad tidigare.

* Vi tar inte emot handskrivna manus och du kan inte heller mejla in din novell. Spara en egen kopia, vi returnerar inga bidrag.

* Skriv namn, din adress och telefonnummer på ett papper, lägg det i ett kuvert och klistra igen. På kuvertet skriver du titeln på din novell, den måste också stå på alla manussidor. Lägg detta kuvert och manuset i ett kuvert som du skickar in. Vi bryter kuverten med personuppgifter först när pristagarna är utsedda.

* Senast den 1 augusti vill vi ha ditt bidrag. Adressen är: Novelltävlingen, Hemmets Veckotidning, 209 13 Malmö.

Vinnaren koras på Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg den 29 september. Vi bjuder vinnaren på resa, övernattning, festmåltid och självklart inträde till Bokmässan.

Vi förbehåller oss rätten att publicera de vinnande novellerna i Hemmets Veckotidning samt att kunna köpa övriga insända bidrag till sedvanligt honorar. Juryns beslut kan inte överklagas.

Ev vinstskatt betalas av vinnaren.

PS! Du får gärna skicka in flera bidrag!

Foto: Shutterstock


Läs mer om:

Dela
(3)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…