Annons

Annons

Skinkfyllda lövbiffsrullader

Bostongurka och skinka ger lövbiffen extra god smak i denna gratäng. Såsen blir pricken över i, snabbt och lättlagat!

Skinkfyllda lövbiffsrullader på risbädd

4 port
4 port kokt ris
500 g lövbiff
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Fyllning
2 msk senap
4 skivor rökt skinka
4 msk bostongurka
2 msk smör

Sås
3 dl crème fraiche
11/2 msk konc kalvfond
1 krm timjan
11/2 dl riven ost

Annons

Topping
1 dl riven lagrad ost

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Fördela riset i en smord eldfast form.

2. Lägg ut köttet på en skärbräda och krydda med salt och peppar.

3. Fyllning: Bred på senap, lägg på skinka och bostongurka och rulla ihop. Bryn köttet snabbt runt om.

4. Sås: Blanda samman crème fraiche, kalvfond, timjan och ost. Fördela en liten del av såsen på riset. Placera rulladerna ovanpå. Häll resterande sås på och vid sidan av köttet. Toppa med riven ost.

5. Gratinera mitt i ugnen 10–12 min.

6. Garnera med persilja.

 

Läs mer:

Festlig lövbiffsgryta

Lövbiffsrullader i gräddsås

Fyllda lövbiffar och örtsmör

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(9)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…