Annons

Annons

Skaldjurscocktail med lime- och örtsås

Bästa förrätten! Fräsch skaldjurscocktail som kan stå klar i kylen när gästerna kommer. Klicka på lime- och örtsåsen före servering.

Dela
(0)

Räkcocktail

4 port

1 mogen avokado
saft av 1 lime
4–6 rädisor
150 g kräftstjärtar
150 g skalade räkor
1/2 ask krasse
11/2 dl tinad, tärnad fryst mango
2 msk olja
2 msk finhackad dill

Lime- och örtsås
11/2 dl gräddfil
3 msk finhackade valfria örter
1/2 citron, rivet skal & saft

Annons

Garnering
dillvippa

 

Gör så här

1. Skala, kärna ur och tärna avokadon. Pressa limesaft över tärningarna.

2. Tärna rädisorna. Låt kräftstjärtar och räkor rinna av om de ligger i lake. Klipp krassen.

3. Blanda alla ingredienser till räkcocktailen och fördela i skålar.

4. Lime- och örtsås: Rör ihop ingredienserna till såsen. Klicka lite på varje räkcocktail och garnera med dill.

 

Tips! Vill du laga receptet på goda laxen på bilden? Klicka här!

 

Läs mer

Karibisk räkcocktail

Pannkaksrulle med räkor

Krämig gratäng med räkor och sparris

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…