Annons

Annons

Servera läckra tapas!

Dela
(0)

Tapastallrik

Färska fikon och gorgonzola smakar ljuvligt tillsammans! Lättlagad förrätt som går att förbereda några timmar i förväg.

Tapastallrik
4 port
150 g gorgonzolaost
2 msk smör
3 msk hackade valnötter
2 msk färskpressad apelsinsaft
2–4 blekselleristjälkar
4 färska fikon
4 skivor parmaskinka

Annons

Gör så här
1. Mixa gorgonzola, smör, valnötter och apelsinsaft. Smaka av med salt och peppar. Fördela krämen i fyra små skålar.
2. Skär sellerin i 3 cm långa bitar. Fördela på fyra tallrikar. Dela fikonen och lägg upp på tallrikarna.
3. Rulla ihop skinkskivorna. Lägg en rulle på varje tallrik och servera med gorgonzolakrämen.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…