Annons

Annons

Servera Janets lax och kvällen blir en fullträff!

Lax med vitvinssås

”Är man uppvuxen vid Mörrumsån är lax ett självklart val när det kommer till festmat.”

Lax med vitvinssås & kronärtskockor

4 port

400 g potatis

1 msk rapsolja

600 g laxfilé

Vitvinssås

2 schalottenlökar

Annons

1 dl vitt vin

2 dl vispgrädde

1 msk smör

Kronärtskockor

1 burk kronärtskockor

1 msk rapsolja

4 salladslökar

2 msk hackad basilika

2 msk hackad dill

2 msk hackad persilja

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Skala och tärna potatisen. Lägg i ugnsfast form. Salta, peppra och ringla över olja. Tillaga i ugnen ca 20 min.

2. Skär laxen i portionsbitar. Lägg dem i en smord ugnsform, salta och peppra. Ställ in i ugnen tillsammans med potatisen, 12–15 min.

3. Sås: Skala och tärna löken. Koka den med vinet, tillsätt grädden och låt koka samman. Rör i smöret mot slutet.

4. Kronärtskockor: Skär kronärtskockorna i klyftor. Värm dem i en stekpanna med oljan. Strimla salladslökarna. Rör i dem och örterna mot slutet. Salta och peppra.

Janet Gustavsson

 

 

 

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…