Annons

Annons

Servera en matig sallad med varmrökt lax!

Dela
(3)

Laxsallad

Varmrökt lax, sparris, krispig sallad och en underbar dressing – kan det bli bättre?

Sommarfräsch laxsallad

4 port

1 liten fänkål

pressad saft av ½ citron

2+1 msk olivolja

½ tsk strösocker

1 krm salt

250 g grön sparris

Annons

250 g cocktailtomater

400 g varmrökt lax

ca 150 g blandad grönsallad

hyvlad parmesan

Örtströssel

1 rödlök

1 dl dill

½ dl gräslök

Dressing

1 ägg

1 msk vitvinsvinäger

3 sardellfiléer

½ dl finriven parmesanost

½ msk fransk senap

½ vitlöksklyfta

1 krm salt

1 dl rapsolja

 

Gör så här

1. Dressing: Mixa allt utom oljan i en matberedare eller med en stavmixer. Häll sedan, under mixning, försiktigt i oljan.

2. Örtströssel: Finhacka lök, dill och gräslök, blanda.

3. Hyvla fänkålen tunt. Blanda citronsaft, 2 msk olja, socker och salt och vänd ner fänkålen.

4. Ansa och stek sparrisen i 1 msk olja.

5. Dela tomaterna och laxen i bitar. Fördela grönsallad på ett stort serveringsfat. Lägg på fänkålen, sparrisen, tomaterna och laxen.

6. Toppa med hyvlad parmesan och örtströsslet. Servera dressing till.

Av: Carolina Soudah Foto: Hanneke Bonthuis


Läs mer om:

Dela
(3)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…