Annons

Annons

Servera desserten med stil!

Annons

Vaniljpannacotta med hallon är en säker dessertsuccé – och lagar du den efter våra enkla steg för steg-instruktioner kommer gästerna garanterat att bli imponerade!

4 port

2 gelatinblad

2 dl vispgrädde

1/2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2 dl turkisk yoghurt

200 g hallon

2 msk vatten

1 tsk stött kardemumma

1/2 dl råsocker

ev citronmeliss

Gör så här

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Koka upp vispgrädde, strösocker och vaniljsocker. Krama ur gelatinet och rör ut det i den kokande grädden. Låt svalna. Tillsätt den turkiska yoghurten.

 

2. Ställ fyra glas så att de lutar i en avlång bakform och häll i gräddkrämen. Ställ kallt i minst 3 timmar.

 

3. Koka hallonen mjuka på låg temperatur tillsammans med vattnet. Krydda med kardemumma och råsocker. Ställ glasen rakt och skeda i hallonkompotten. Dekorera med lite citronmeliss.

Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(6)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…