Annons

Annons

Semlor med chokladkräm

Semlor med chokladkräm

Semlor med chokladkräm

18 släta bullar
Fyllning
150 g mörk choklad
125 g mjukt smör
2½ dl florsocker
1 äggula
rivet skal av ½–1 apelsin
ca 3 dl vispgrädde

Gör så här
1. Fyllning: Hacka och smält chokladen över vattenbad. Ta skålen från värmen. Rör smör och florsocker smidigt i en annan skål. Rör i äggulan.
2. Tillsätt chokladen under omrörning. Smaksätt med apelsinskal.
3. Bred chokladkräm på bullarnas underdelar. Spritsa eller klicka grädde ovanpå. Lägg på locken. Pudra med florsocker.

Annons

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman

 

 

 

 

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…