Annons

Annons

Semestermat för sommarlata!

Rostbiff med pastasallad

Härlig smak av basilika har den här rätten med pinjenötter och soltorkade tomater på toppen!

Krämig pastasallad & rostbiff

4 port

400 g stekt tunnskivad rostbiff

4 msk olivolja

2 msk rödvinsvinäger

Annons

1 krm salt

1 krm grovmalen svartpeppar

Strössel

50 g soltorkade tomater

50 g pinjenötter

½ dl oliver

5–6 cocktailtomater

Pastasallad

300 g pasta

2 dl lätt crème fraiche

185 g grön pesto

1 pressad vitlöksklyfta

2 krm salt

2 krm grovmalen svartpeppar

½ dl basilikablad

Servering

sparris

sockerärter

morötter

 

Gör så här

1. Pastasallad: Koka pastan och låt den kallna. Blanda den med crème fraiche och pesto. Smaka av med vitlök, salt och peppar. Blanda ner basilikabladen.

2. Lägg upp rostbiffen på ett uppläggningsfat. Blanda olja, vinäger, salt och peppar och häll det över.

3. Strössel: Dela de soltorkade tomaterna. Rosta pinjenötterna på svag värme i en torr teflonstekpanna och strö dem och oliver över rostbiffen. Dekorera med cocktailtomater.

4. Servera med lättkokta sommargrönsaker.

Av: Eva boström Foto: Hanneke Bonthuis

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…