Annons

Annons

Sellerisoppa med bacon och vitlöksbröd

Krämig vardagssoppa med rotselleri och potatis som smakar härligt tillsammans med ett gott vitlöksbröd och knaperstekt bacon.

Dela
(426)

Sellerisoppa med bacon

4 port
600 g rotselleri
400 g potatis
1 gul lök
13 dl vatten
2 msk konc grönsaksfond
2 dl vispgrädde
Topping
140 g tärnat bacon
persilja
Vitlöksbröd
3 vitlöksklyftor
1 baguette
100 g smör
2 msk finhackade örter
Ugn 225°

Annons

 

Gör så här

1. Skala och tärna rotselleri och potatis. Skala och finhacka löken. Placera selleri och potatis i en rymlig kastrull. Tillsätt vatten, lök samt fond. Låt soppan koka upp och småkoka i ca 15 min. Rör några gånger under tiden.

2. Ta av och mixa soppan med en stavmixer eller i en matberedare. Tillsätt vispgrädde och låt soppan få ett uppkok. Smaka av med salt och peppar.

3. Topping: Stek baconet gyllene, låt rinna av på hushållspapper. Toppa soppan med bacon, garnera med persilja.

4. Vitlöksbröd: Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Skiva baguetten. Blanda samman smör, vitlök och örter. Bred blandningen på baguetteskivorna och gratinera mitt i ugnen till gyllene färg.

 

Läs mer

Ängamatssoppa

Läcker falukorvsgryta

Örtkryddade köttfärsjärpar

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

 

 


Läs mer om:

Dela
(426)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…