Annons

Annons

Scones med 3 sorters frön

Snabbt och lätt bakar du fina scones med olika sorters frön. Godast nygräddade!

Dela
(250)

Scones med frön

12 bitar
75 g kallt smör
3½ dl vetemjöl
1 dl dinkelmjöl, fullkorn
2 msk chiafrön
2 msk sesamfrön
3 msk solrosfrön
2½ tsk bakpulver
¾ tsk salt
3 dl gräddfil

Garnering
solros- & sesamfrön

Annons

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Tärna smöret. Blanda de torra ingredienserna och nyp samman med smöret. Ta i gräddfilen (förutom lite som sparas till pensling) och blanda snabbt samman till en deg.

2. Forma till tre runda kakor på en plåt med bakpapper. Skär ett kryss i varje kaka. Nagga dem. Pensla med gräddfil och strö på frön.

3. Grädda i mitten av ugnen 15–20 min.

 

Läs mer:

Miniscones

Små snittar med lax

Snabb och god kavring

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(250)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…