Annons

Annons

Sätt guldkant på kycklingen!

Annons

Mmm, visst är det gott med kyckling! Speciellt med sås nu när hösten nalkas. Bjud på en härligt god senapskyckling med bacon och gräslök. Såsen är så god att den kan ätas med sked!

4 port

4 kycklingfiléer, ca 550 g

2 msk smör

1 tsk salt

2 krm peppar

2 dl hönsbuljong

2 msk vetemjöl

2 dl matlagningsgrädde

2 tsk soja

1 msk osötad senap, typ dijon

1 pkt bacon, 125 g

2 msk hackad gräslök

ev färsk timjan

Servering

klyftpotatis och broccoli

 

Gör så här

1. Stek kycklingfiléerna runtom i smör. Salta och peppra. Häll över buljongen och koka upp.

2.  Blanda mjöl och grädde och vispa ner redningen i skyn. Tillsätt soja och senap. Sjud ca 3 min eller tills kycklingen är genomstekt.

3.  Tärna och knaperstek baconet i en stekpanna. Strö bacon och gräslök över kycklingen.

4.  Servera grytan med klyftpotatis och broccoli. Garnera ev med timjan.

Foto: Hanneke Bonthuis

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…