Annons

Annons

Satsa på Janssons snurror!

Janssons snurror

Janssons frestande smaker men i plockvänligt format!

Janssons snurror
ca 24 st
1 kyld smördegsplatta
1 burk ansjovis, 125 g
½ rödlök
1–2 salladslökar
2 msk rapsolja
1 dl crème fraiche
2 dl riven västerbottensost
1 ägg
Ugn 200°

Annons

Gör så här
1. Rulla ut smördegen på bakpapper. Låt ansjovisen rinna av. Skala och finhacka rödlöken. Ansa och finhacka salladslöken. Fräs båda löksorterna i olja utan att det tar färg. Hacka ansjovisen.
2. Bred crème fraiche på hela smördegsplattan men lämna några cm längs ena kortsidan. Fördela lök, ansjovis och ost på plattan. Rulla ihop, pensla den tomma degkanten med uppvispat ägg och tryck till lite försiktigt.
3. Skär rullen i 1 cm tjocka skivor och lägg dem med snittsidan upp på plåt med bakpapper. Pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen tills degen puffar upp och får fin färg, ca 10 min.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(1)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…