Annons

Annons

Såsen gör susen!

Dela
(0)

Två krämiga såser

Goda såser är ett måste på buffén.

2 krämiga såser

 

Basilikacrème

Den här såsen passar till allt.

6 port

1 kruka basilika

½ dl grovt hackad dill

1½ dl riven parmesanost

2½ dl crème fraiche

Garnering

basilika

Annons

 

Gör så här

1. Mixa basilikabladen med dill, ost och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

2. Garnera med basilika.

 

Fetaostsås

Pressa gärna i lite vitlök så får såsen extra sting!

6 port

1 gurka

150 g ost av fetatyp

2½ dl crème fraiche

3 msk finhackad persilja

Garnering

persilja

 

Gör så här

1. Skala och riv gurkan grovt. Låt den rinna av i ett durkslag, krama ur all vätska.

2. Mosa fetaosten med en gaffel. Blanda den med crème fraiche, gurka och persilja. Smaka av med salt och peppar.

3. Garnera med persilja.

Av Bitte E:son Forsberg Assistent: Linnea Ericsson Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…