Annons

Annons

Kryddig fläskytterfilé

Kryddblandningen håller sig om du förvarar den i burk med tättslutande lock.

Dela
(0)

Grilla kryddig fläskytterfilé

4–6 port

1,2 kg fläskytterfilé

Kryddblandning

rivet skal av 1 citron

1 msk paprikapulver

2 tsk malen ingefära

1½ tsk svartpeppar

1 tsk chiliflakes

1 tsk torkad rosmarin

1 msk mörkt muscovadosocker

1½ msk flingsalt

Annons

Serveringsförslag

rostad färskpotatis

melonsallad

valfri sås el kryddsmör

 

Gör så här

1. Putsa köttet. Blanda ingredienserna till kryddblandningen. Gnid in köttet med kryddorna, hela köttet ska täckas väl.

2. Grilla köttet indirekt tills det har en innertemperatur på ca 70°. Låt köttet vila lite och skär det därefter i skivor.

 

Melonsallad

4–6 port

1 galiamelon

¼ vattenmelon

4 salladslökar

3 msk finklippt gräslök

 

Gör så här

1. Skala, kärna ur och dela melonerna i kulor eller tärningar. Ansa och strimla salladslöken.

2. Blanda melon, salladslök och gräslök.

 

Av Bitte E:son Forsberg

Assistent: Lovisa Norrsell

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…