Annons

Annons

Sallad är perfekt sommarmat!

Dela
(0)

Fransk bondsallad

Servera salladen direkt, medan ägg, bacon, haricots verts och krutonger fortfarande är ljumma – matigt och gott!

Ljummen fransk bondsallad

4 port

140 g bacon i tärningar

½ baguette el 4 skivor bondbröd

Annons

ev 2 msk olivolja

150 g haricots verts

150 g blandad grönsallad

4 nykokta ägg

Marinerade champinjoner

200 g färska champinjoner

½ dl olivolja

1 msk vitvinsvinäger

1 finriven vitlöksklyfta

½ dl finhackad persilja

Vinägrett

1 dl olivolja

½ dl rödvinsvinäger

2 tsk dijonsenap

1 tsk franska örter

½ tsk flingsalt

2 krm svartpeppar

2 krm strösocker

½ finriven vitlöksklyfta

 

Gör så här

1. Vinägrett: Vispa ihop olja, vinäger, senap, franska örter, salt, peppar, socker och vitlök.

2. Marinerade champinjoner: Skiva champinjonerna tunt. Blanda olja, vinäger, vitlök och persilja. Vänd runt med champinjonerna och låt stå till serveringen.

3. Stek baconet knaprigt i het, torr panna och låt rinna av på hushållspapper.

4. Bryt brödet i bitar och stek i pannan med baconfettet och ev lite olja tills brödet är knaprigt.

5. Koka haricots verts 2 min i saltat vatten.

6. Lägg upp grönsallad på ett stort fat och fördela champinjonerna, haricots verts, bacon och brödkrutonger ovanpå. Skala och dela äggen och lägg på salladen. Servera med vinägretten.

Av: Carolina Soudah Foto: Hanneke Bonthuis


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…