Annons

Annons

Salamifylld kalkonfilé med citronsås

Helstekt skivad kalkonfilé – festligt och gott. Den låga ugnstemperaturen gör filén fantastiskt saftig. Servera med en läcker sås och sommarens godaste sallad.

Salamifylld kalkonfilé med citronsås

Salamifylld kalkonfilé med citronsås.

4 port
400 g kalkonfilé
6 skivor salami
salt, peppar
1 msk smör
2–3 nektariner
1/2 gurka
2 salladslökar
1 påse mâchesallad
1–2 dl finhackad persilja
1 citron, i klyftor
4 msk olivolja

Sås
2 dl turkisk yoghurt
1 dl hackade örter
salt, peppar
2 msk kapris
2 msk rivet citronskal

Annons

Ugn 125°

 

Gör så här

1. Skär ett snitt i kalkonfilén och lägg i salamin. Krydda filén runt om med salt och peppar. Bryn filén runtom i smör i stekpanna. Lägg filén i en ugnsform och stek mitt i ugnen 20–25 min (tills den är helt genomstekt, dvs när innertemperaturen är 70 ).

2. Tärna nektariner och gurka. Hacka salladslöken. Blanda alltsammans med mâchesallad, persilja, citronklyftor och olivolja.

3. Sås: Rör samman yoghurt, örter, salt, peppar, kapris och citronskal.

4. Skär upp kalkonen i skivor och servera med salladen och såsen på ett stort fat.

 

Läs mer: 

5 x vardagslyx för 2

5 lättlagade och krämiga gratänger

Baconlindad fläskfilé – en riktig klassiker

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…