Annons

Annons

Saftigt och sött med bär

Dela
(0)

Hallonmuffins

Visst blir muffinsen lite extra festliga med grädde på toppen, men det går lika bra att mumsa i sig dem utan.

Ljuvliga hallonmuffins

ca 10 st

50 g rumsvarmt smör

1½ dl strösocker

1 ägg 1 dl crème fraiche

Annons

2½ dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1½ tsk vaniljsocker

2–3 dl hallon

Garnering

florsocker

vispad grädde

hallon

Ugn 175º

Gör så här

1. Vispa smör och socker poröst. Rör ner ägg och crème fraiche.

2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner blandningen i smeten. Vispa till en slät smet.

3. Fyll muffinsformar till hälften med smet. Fördela hallonen i formarna och toppa med resten av smeten. Formarna ska vara fyllda till ¾.

4. Grädda i nedre delen av ugnen 12–15 min. Känn efter med sticka att muffinsen är färdiggräddade. Låt svalna.

5. Garnering: Pudra florsocker över och toppa med vispad grädde och hallon vid servering.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…