Annons

Annons

Saftiga rosenbullar med vallmofrön

Njut av små, fina bullar med vallmofrön på toppen. Följ vårt recept och njut av saftiga rosenbullar som går alldeles utmärkt att frysa.

Dela
(367)

recept-rosenbrod

Rosenbullar gör alltid succé! Bild: Pontus Ferneman 

Recept fina rosenbullar

ca 45 st

75 g smör

5 dl mjölk

50 g jäst

2 msk strösocker

1 ägg

1 tsk salt

13 1/2 –15 dl vetemjöl special

Pensling & garnering

1 ägg

1/2 dl vallmofrön

Ugn 225º

 

Gör så här

1. Smält smöret. Häll på mjölken och värm till 37°. Smula ner jästen i en bunke. Lös jästen i degvätskan.

Annons

2. Tillsätt socker, ägg, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under duk i ca 40 min.

3. Forma degen till en eller två längder. Skär i ca 45 bitar. Rulla till bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk ca 30 min.

4. Klipp ett kryss i varje bulle. Pensla med lätt uppvispat ägg. Strö på vallmofrön.

5. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

 

Baka också:

Enkelt och supergott korgbröd

Baka_Paskbrod


Läs mer om:

Dela
(367)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…