Annons

Annons

Saftiga och oemotståndligt goda bullar!

Dela
(0)

Jordgubbsgifflar

Lime ger bullarna det där lilla extra.

Jordgubbsgifflar

16 st

25 g jäst för söta degar

50 g smör

3 dl kvarg

1 ägg

1 dl vit sirap

8–10 dl vetemjöl

Fyllning

1 dl jordgubbssylt

rivet skal av 1 lime

Pensling

ägg

Garnering

Annons

2 dl florsocker

1–2 msk kallt vatten

1–2 droppar röd hushållsfärg

rivet limeskal

rosa strössel

Ugn 250º

 

Gör så här

1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt kesella, ägg och sirap. Värm till fingervarmt, 37º. Häll vätskan över jästen och rör tills den är löst. Tillsätt mjölet och arbeta degen smidig och blank. Låt jäsa 30 min under duk på varm och dragfri plats.

2. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela degen i två delar, kavla ut dem till rundlar. Dela varje rundel i 8 lika stora tårtbitar.

3. Fyllning: Lägg en klick jordgubbssylt och lite limeskal på den breda sidan av varje tårtbit. Rulla samman till gifflar och lägg dem med skarven neråt på en plåt med bakpapper. Låt jäsa under duk 20–30 min till dubbel storlek.

4. Pensling: Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 5–10 min.

5. Garnering: Rör ihop florsocker, vatten och hushållsfärg till en trögflytande glasyr. Glasera gifflarna när de kallnat. Garnera med limeskal och strössel.

Av: Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…