Annons

Annons

Saftiga kardemummabullar

Vetebullar med ljuvlig fyllning av mandelmassa och nystöts kardemumma. Ingen kan motstå dessa saftiga kardemummabullar!

Saftiga kardemummabullar

Saftiga kardemummabullar med mandelmassa.

ca 44 st

50 g jäst
5 dl mjölk
3/4 tsk salt
½ tsk stött kardemumma
1 dl strösocker
1 ägg
13½–14½ dl vetemjöl
150 g smör, mjukt

Fyllning
175 g smör, mjukt
½ dl strösocker
1 msk stött kardemumma
200 g riven mandelmassa

Annons

Pensling & garnering
1 ägg
strösocker

Ugn 225–250°

Gör så här

1. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den i lite av mjölken.

2. Tillsätt resterande mjölk, salt, kardemumma, socker, ägg och ca hälften av mjölet. Klicka i det riktigt mjuka smöret.

3. Häll i resten av mjölet, förutom lite som sparas till utbakningen. Arbeta samman till en lös och slät deg. Låt jäsa övertäckt i minst 1 timme.

4. Fyllning: Rör samman smör, socker och kardemumma. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 50×30 cm. Bred på smör- och sockerblandningen. Riv över mandelmassan. Rulla samman och platta till rullen med kaveln. Skär i bitar och sno samman till knutar. Lägg i formar. Låt jäsa under duk i minst ½ timme.

5. Pensla med lätt uppvispat ägg. Strö lite socker ovanpå.

6. Grädda i mitten av ugnen 8–10 min.

 

Läs mer:

Jordgubbstårta med daim

Ljuvliga vaniljrutor i långpanna

Rulltårta med jordgubbar och nutella

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…