Annons

Annons

Saftiga kardemummabullar

Vetebullar med ljuvlig fyllning av mandelmassa och nystöts kardemumma. Ingen kan motstå dessa saftiga kardemummabullar!

Dela
(141)

Saftiga kardemummabullar

Saftiga kardemummabullar med mandelmassa.

ca 44 st

50 g jäst
5 dl mjölk
3/4 tsk salt
½ tsk stött kardemumma
1 dl strösocker
1 ägg
13½–14½ dl vetemjöl
150 g smör, mjukt

Fyllning
175 g smör, mjukt
½ dl strösocker
1 msk stött kardemumma
200 g riven mandelmassa

Annons

Pensling & garnering
1 ägg
strösocker

Ugn 225–250°

Gör så här

1. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den i lite av mjölken.

2. Tillsätt resterande mjölk, salt, kardemumma, socker, ägg och ca hälften av mjölet. Klicka i det riktigt mjuka smöret.

3. Häll i resten av mjölet, förutom lite som sparas till utbakningen. Arbeta samman till en lös och slät deg. Låt jäsa övertäckt i minst 1 timme.

4. Fyllning: Rör samman smör, socker och kardemumma. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 50×30 cm. Bred på smör- och sockerblandningen. Riv över mandelmassan. Rulla samman och platta till rullen med kaveln. Skär i bitar och sno samman till knutar. Lägg i formar. Låt jäsa under duk i minst ½ timme.

5. Pensla med lätt uppvispat ägg. Strö lite socker ovanpå.

6. Grädda i mitten av ugnen 8–10 min.

 

Läs mer:

Jordgubbstårta med daim

Ljuvliga vaniljrutor i långpanna

Rulltårta med jordgubbar och nutella

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(141)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…