Annons

Annons

Saftig rabarberkaka med toscatäcke

Rabarbern är efterlängtad och älskad av många! Njut den i en mjuk kaka med kardemumma och knäckigt mandeltäcke. Himmelskt gott!

Dela
(2)

Rabarberkaka med tosca

Mjuk kardemummakaka med ljuvlig rabarber och knäckigt mandeltäcke – kan det bli godare? Foto: Pontus Ferneman

Recept rabarbertosca med kardemumma

12 bitar

ca 175 g rabarber
75 g smör
3 ägg
2½ dl strösocker
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk stött kardemumma
1 dl mjölk

Toscasmet
50 g smör
3/4 dl strösocker
½ dl ljus sirap
1 msk vetemjöl
1½ msk mjölk
150 g mandelspån

Annons

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Skär rabarbern i bitar. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Vänd ner det i smeten växelvis med smöret och mjölken.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diam, med löstagbar kant. Strö över 
rabarberbitarna. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 30 min. Kakan ska vara knappt färdig.

3. Toscasmet: Gör den medan kakan gräddas. Smält smöret. Rör ner socker, sirap, mjöl och mjölk. Låt precis koka upp. Ta kastrullen från värmen. Rör i mandeln. Bred smeten på kakan.

4. Grädda kakan i mitten av ugnen, ytterligare 10–15 min, tills toscan fått fin färg.

 

Läs mer:

Ljuvlig rabarbertosca

Rabarberkaka med mandelmassa

Knäckig äppelpaj med tosca


Läs mer om:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…