Annons

Annons

Saftig plommonkaka i långpanna

Gott om plommon? Prova att baka den här saftiga plommonkakan i långpanna!

Dela
(21)

Plommonkaka i långpanna

ca 28 st

175 g smör, rumstemp
3 dl rörsocker
3 ägg
150 g mald mandel
2½ dl vetemjöl
1½ tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
3 dl filmjölk

Fyllning och garnering
ca ½ kg plommon
ca 25 g mandelspån
½–1 msk rörsocker
Ugn 175°

Annons

 

Gör så här

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.

2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten tillsammans med filmjölken. Bred ut smeten i en långpanna (ca 25×40 cm) med bakpapper.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Fyllning och garnering: Kärna ur plommonen och skär i klyftor. Fördela dem på smeten. Strö på mandelspån och råsocker.

4. Grädda i nedre delen av ugnen 35–40 min. Låt svalna. Skär i rutor.

 

Läs mer

Citronrutor i långpanna

Saftig morotskaka

Äppelkaka i långpanna

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(21)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…