Annons

Annons

Saftig morotskaka

Saftig och mjuk med fluffig topping – morotskaka är en favorit i alla generationer!

Dela
(44)

Saftig morotskaka
24 st
200 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
5½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ tsk malen kanel
½ tsk malen kardemumma
½ tsk malen ingefära
½ tsk salt
300 g morötter

Glasyr
125 g smör, mjukt
275 g färskost (typ philadelphia)
4 dl florsocker
2½ tsk vaniljsocker
2 msk pressad citronsaft

Annons

Ugn 175 °
Gör så här

1. Smält smöret. Låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten tillsammans med smöret.

2. Riv morötterna och rör i dem. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25×35 cm, med bakpapper.

3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt svalna.

4. Glasyr: Vispa smöret tillsammans med de andra ingredienserna. Bred glasyren på kakan. Skär i rutor.

 

Läs mer

4 snabba småkakor för oväntat besök

5 snabba kakfavoriter

Färgglatt i kakburken

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(44)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…