Annons

Annons

Saftig fruktkaka i långpanna

Servera gärna den fruktfyllda långpannekakan med en klick vispad grädde. Om du vill göra eget mandelmjöl, skålla 1 ½ dl sötmandel och mal i mandelkvarn.

Dela
(33)

Fruktkalas i långpanna

ca 8 port
125 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl mandelmjöl/1½ dl mandel
1½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl filmjölk

Fyllning
1 päron
1 äpple
3 plommon
1 dl hackade pistaschnötter
3 tsk kardemumma, stött

Annons

Ugn 175°

Gör så här

1. Rör samman smör och strösocker pösigt, tillsätt ett ägg i taget. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver, rör ner tillsammans med filmjölken.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Tärna frukten, blanda med hackade pistaschnötter och kardemumma. Smöra och bröa en långpanna, ca 25×35 cm. Häll i hälften av smeten, lägg på fyllningen och häll resten av smeten över.

3. Grädda i ugn 30 min. Låt svalna något och skär upp i rutor.

 

Läs mer

Äppelkaka i långpanna

Jordgubbsrutor i långpanna

Snabba nougatrutor i långpanna

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(33)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…