Annons

Annons

Saftig fruktkaka i långpanna

Servera gärna den fruktfyllda långpannekakan med en klick vispad grädde. Om du vill göra eget mandelmjöl, skålla 1 ½ dl sötmandel och mal i mandelkvarn.

Fruktkalas i långpanna

ca 8 port
125 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl mandelmjöl/1½ dl mandel
1½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl filmjölk

Fyllning
1 päron
1 äpple
3 plommon
1 dl hackade pistaschnötter
3 tsk kardemumma, stött

Annons

Ugn 175°

Gör så här

1. Rör samman smör och strösocker pösigt, tillsätt ett ägg i taget. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver, rör ner tillsammans med filmjölken.

2. Tärna frukten, blanda med hackade pistaschnötter och kardemumma. Smöra och bröa en långpanna, ca 25×35 cm. Häll i hälften av smeten, lägg på fyllningen och häll resten av smeten över.

3. Grädda i ugn 30 min. Låt svalna något och skär upp i rutor.

 

Läs mer

Äppelkaka i långpanna

Jordgubbsrutor i långpanna

Snabba nougatrutor i långpanna

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(33)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…