Annons

Annons

Saftig banankaka med choklad

Smör, grädde, socker och sirap – världens godaste hopkok kallas kola. Här använder vi kolan i en saftig banankaka med choklad. Godast blir det med övermogen banan! 

Dela
(34)

Saftig banankaka med choklad

16–18 skivor
125 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
ca 75 g ljus choklad, knappar eller grovt hackad
1 mogen banan

Garnering
ca 100 g mörk choklad, hackad

Annons

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Smält smöret, ta från värmen. Vispa ägg och socker pösigt.

2. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och choklad. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten växelvis med smöret. Mosa bananen och vänd ner den sist. Häll smeten i en smord och bröad avlång form, ca 1½ liter.

3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 50 min. Låt svalna.

4. Garnering: Smält chokladen, garnera och låt stelna.

 

Läs mer

3 smaskiga godiskakor

Vaniljrutor med choklad

Våra bästa pralinmuffins 

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(34)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…