Annons

Annons

Saftig äppel- och kardemummakaka

Klassisk äppelkaka med massor av kardemumma och klyftade äpplen doppade i kardemummasocker, mmm... Servera gärna med en god vaniljsås.

Dela
(24)

2
Visa bildspel

/
Saftig äppel- och kardemummakaka
Saftig äppel- och kardemummakaka
...
Visa mer

ca 12 bitar
150 g smör, rumstemp
3 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 äpplen
1½ msk strösocker
1 msk nystött kardemumma

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Vispa smör och socker poröst. Vispa ner ett ägg åt gången.

Annons

2. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner blandningen i äggsmeten. Bred ut smeten i en form, ca 24 cm i diam, med löstagbar botten.

3. Skär äpplena i klyftor och vänd dem i socker som blandats med kardemumma. Tryck ner klyftorna i smeten. Strö på resten av kardemummasockret.

Gilla Hemmets på Facebook

4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 50 min.

 

Läs mer:

Kolaäppelpaj med havresmul

Fru Bråttoms äppelkaka i långpanna

Lyxig äppeldessert i glas

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(24)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…