Annons

Annons

Saffranspannacotta med hallonsorbet

Dela
(0)

Saffranspannacotta & hallonsorbet

Fin dessert som kan stå på vänt i kylen i lugn och ro. Bara att toppa med fräsch sorbet när det är dags att servera.

Saffranspannacotta med hallonsorbet
8 port
3 dl vispgrädde
½ vaniljstång
½ g saffran
2 msk strösocker
200 g vit choklad
färdigköpt hallonsorbet
ev några rosépepparkorn

Annons

Gör så här
1. Häll 1 dl vispgrädde i en kastrull. Skrapa ur fröna ur vaniljstången. Lägg frön och stång i kastrullen tillsammans med saffran och socker och hetta upp. Ta kastrullen från värmen.
2. Hacka chokladen och vänd ner 175 g av den i gräddblandningen. Låt stå ett par min. Rör tills chokladen har smält och allt är väl blandat. Låt svalna.
3. Vispa resten av grädden och vänd ner i chokladgrädden. Fördela i 8 glas. Låt stå kallt några tim, gärna över natten.
4. Inför servering: Lägg en liten kula sorbet i varje glas. Strö över resten av chokladen och ev lite lättkrossad rosépeppar.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

Läs mer: Vit kladdkaka med saffran

Läs mer: Saffransmuffins

Läs mer: Butterkaka med saffran i långpanna

 

 


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…