Annons

Annons

Saffranspaella med räkor

Saffranspaella med räkor är perfekt festmat. Vacker färg och härlig smak får den läckra paellan av saffran.

Dela
(0)

Saffranspaella med räkor

Saffranspaella med räkor.

4 port

2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
4 dl hönsbuljong (1 tärning)
2 dl okokt ris (”vanligt”)
1 påse saffran, 1/2 g
2 chorizokorvar
1–2 röda paprikor
1 kg oskalade räkor el 300 g skalade
1 dl hackad persilja
1 citron el apelsin

Annons

 

Gör så här

1. Skala och finhacka schalottenlökarna och vitlöksklyftan. Stek löken glansig på svag värme i hälften av olivoljan i en wokpanna eller tjockbottnad kastrull. Häll över hönsbuljongen och koka upp. Tillsätt ris och saffran, låt koka 10 min.

2. Skär korvarna i sneda skivor. Stek dem i resten av olivoljan. Tärna paprikorna och tillsätt tärningarna mot slutet. Rör ner korv och paprika i paellan. Skala räkorna, spara några till garnering. Rör ner de skalade räkorna i riset.

3. Strö över persilja och några oskalade räkor. Dekorera med citron- el apelsinklyftor.

 

Läs mer: 

5 x vardagslyx för 2

5 lättlagade och krämiga gratänger

Baconlindad fläskfilé – en riktig klassiker

 

Av Janet Gustavssons

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…