Annons

Annons

Ryttarkaka

Mörk chokladbotten och knäckig kokostosca – mångas favoritkaka!

Dela
(1)

Ryttarkaka

42 st
175 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt

Kokostosca
75 g smör
½ dl strösocker
1 dl sirap
1½ dl matlagningsgrädde
200 g kokosflingor

Ugn 200°

Annons

Gör så här

1. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst.

2. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Sikta ner det i äggsmeten. Blanda i smöret.

3. Bred ut smeten på ett bakpapper i en långpanna, ca 30×40 cm.

4. Grädda i nedre delen av ugnen 12 min.

5. Kokostosca: Blanda ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp och låt sedan sjuda några min under omrörning på svag värme. Bred glasyren på kakan. Grädda i mitten till övre delen av ugnen ytterligare 10–12 min. Låt kakan svalna. Skär i rutor.

 

Läs mer

Apelsin- och kokosrutor i långpanna

Kokos & jordgubbar i läcker paj

Kladdkaka + tosca = sant

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…