Annons

Annons

Rullader i senapssås

Dela
(210)

Rullader i senapssåsRullader i senapssås

4 port
8 lövbiffar
8 skivor rökt skinka
150 g färskost med pepparrot
4 msk smör
Sås
2 dl steksky + vatten
2 msk konc kalvfond
3 dl vispgrädde
3 msk dijonsenap
2 msk maizena majsstärkelse
2 tsk kinesisk soja
2 msk finhackad persilja
1 msk finhackad timjan
Servering
ugnsstekt klyftpotatis
kokta grönsaker

Annons

Gör så här
1. Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda. Lägg på skinka och bred på ost. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn rulladerna i hälften av smöret så att de får fin färg. Späd med lite vatten och låt koka klart under lock ca 30 min.
2. Sila av skyn. Om det behövs, tillsätt vatten så att det blir 2 dl vätska. Häll i kastrull tillsammans med fond, grädde och senap. Låt koka upp och red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Ge såsen ett uppkok, smaka av med soja och peppar och vänd ner örterna.

Av Bitte E:son Forsberg Ass: Linnéa Eriksson Foto: Anders Norsell

Recept på fler goda bjudrätter hittar du här:

Fläskfilémedaljonger med rödvinssås

Helstekt kyckling med cidersås

Flankstek med bearnaisesås


Läs mer om:

Dela
(210)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…