Annons

Annons

Rotfruktssoppa med kräftstjärtar

Dela
(7)

Rotfruktssoppa med kräftstjärtar

Rotfruktssoppa med kräftstjärtar
4 port

2 små schalottenlökar
2 små morötter
1 liten palsternacka
2 tomater
2 msk smör
2 tsk paprikapulver
8 dl vatten
2–3 msk konc hummerfond
2 dl vispgrädde
½ msk finhackad dill NÄR DÅ?
salt, peppar
Spett
½ pkt (à 150 g) sugar snaps
170 g kräftstjärtar i lag
Gör så här
1. Skala och hacka lök, morötter och palsternacka. Skär tomaterna i tärningar. Fräs rotfrukterna i smör i en kastrull ca 2 min. Tillsätt tomattärningarna och paprikapulver. Låt fräsa ytterligare ca 3 min. Tillsätt vatten och fond, rör om och låt koka ca 20 min under lock.
2. Ta grytan från värmen och mixa soppan. Låt koka upp och tillsätt grädden. Rör i dill och smaka av med salt och peppar.
3. Spett: Skölj och dela sugar snapsen. Låt kräftstjärtarna rinna av. Varva kräftstjärtar och sugar snaps på små trägrillspett. Servera soppan i skålar med spetten på kanten.

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Av Ellinor Varady Foto: Pontus Ferneman

 


Läs mer om:

Dela
(7)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…