Annons

Annons

Rostbiff med piff

Dela
(0)

Rostbiff och tzatziki

Servera de tunna rostbiffsskivorna tillsammans med ugnsstekt färskpotatis och tzatziki med pepparrot.

Rostbiff & tzatziki

4 port

400 g stekt tunnskivad rostbiff

50 g kaprisbär

½ knippe rädisor

Grönsaker

Annons

800 g färskpotatis

1 knippe morötter

2 msk olja

2 tsk flingsalt

1 knippe färsk lök

250 g cocktailtomater på kvist

40 g babyspenat

Pepparrotstzatziki

1/3 gurka

4 dl lätt crème fraiche

2 msk riven färsk pepparrot

1 pressad vitlöksklyfta

1 krm salt

Ugn 225º

 

Gör så här

1. Grönsaker: Tvätta, skrubba och dela potatisar och morötter. Lägg dem på en plåt. Droppa över olja och strö över salt. Stek i ugnen ca 30 min. Lägg in lök och tomater när 20 min återstår.

2. Pepparrotstzatziki: Skär gurkan i små bitar och blanda den med övriga ingredienser.

3. Lägg upp rostbiffen på ett fat och strö över kaprisbär och skivade rädisor. Blanda de ugnsstekta grönsakerna med spenaten. Servera rostbiffen med de ugnsstekta grönsakerna och tzatzikin.

Av: Eva Boström Foto: Hanneke Bonthuis


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…