Annons

Annons

Rostade rotfrukter med charkuterier

Ugnsrostade grönsaker blandade med syltlök och kapris, serveras med olika charkuterier som t ex. kalkon, skinka. Gott och nyttigt.

Dela
(0)

5 Smala HV25 Chark

2 stora palsternackor (ca 200 g)
2 morötter (ca 200 g)
1 msk olja
½ rödlök
1 salladslök
10 syltlökar
1 msk kapris
1 msk flytande honung
1 msk vatten
½ msk ättika (12 %)
1 tsk sesamolja
1 msk hackad persilja

Annons

Till servering
200 g charkuterier, t ex rökt skinka och kalkon
35 g blandad sallad

Ugn 225°

Gör så här:
1. Skala och tärna palsternacka och morot. Lägg på plåt och blanda med olja, salt och peppar. Stek i ugn 20–30 min tills de är ordentligt rostade.
2. Hacka rödlöken och skiva salladslöken. Blanda med hel syltlök och kapris, honung, vatten, ättika, olja och persilja i en skål. Vänd ner de rostade rotfruktstärningarna.
3. Servera med charkuterier och blandad sallad.

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här >>


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…