Annons

Annons

Rostade rotfrukter med bacon

Rostade rotfrukter

Passa på och njut av nyskördade rotfrukter när de smakar som bäst.

Rostade rotfrukter med ingefärsmarinad
4 port
1 knippe späda morötter
4 palsternackor
4 gulbetor el rödbetor
20 g smör
2 dl vitt vin
1 dl strösocker
2 msk strimlad ingefära
140 g tärnat bacon
3 msk hackad gräslök
100 g chèvreost
Ugn 175°

Annons

Gör så här
1. Skala och dela rotfrukterna i bitar. Lägg dem på en plåt med bakpapper, hyvla över smöret. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.
2. Koka ihop vin, socker och ingefära till en marinad. Blanda rotfrukterna med marinaden och låt stå minst 1 tim.
3. Knaperstek baconet, låt rinna av på hushållspapper.
4. Fördela rotfrukterna på fyra tallrikar, strö över bacon, gräslök och bitar av chèvre.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…