Annons

Annons

Rosa lakritsmaränger

Det är verkligen barnsligt gott med maränger. Detta sockersöta bakverket har vi fyllt med lakritsfluff. Lakritsfudgen till fyllningen hittar du bland lösgodiset i din mataffär.

Dela
(0)

Dubbelrosa maränger

ca 25 st dubbla
3 äggvitor
2 dl strösocker
några droppar röd hushållsfärg

Lakritsfyllning
25 g smör, rumstemp
½ dl florsocker
100 g färskost, t ex philadelphia
100 g lakritsfudge

Ugn 100°, gärna varmluft

Annons

Gör så här

1. Vispa äggvitorna till fast skum. Fortsätt vispa och tillsätt sockret lite i taget till en fast men inte styv smet.

2. Tillsätt karamellfärg och vänd försiktigt samman några varv. Klicka eller spritsa ut marängerna på en plåt med bakpapper.

3. Grädda marängerna mitt i ugnen ca 1 tim. De ska vara torra på undersidan men sega i mitten. Låt svalna (ev i ugnen på eftervärme).

4. Lakritsfyllning: Vispa smör, florsocker och färskost. Finhacka fudgen och blanda ner i smeten. Bred fyllningen på hälften av marängerna och lägg på resterande maränger som lock.

 

Läs mer:

Rosa maränger med choklad

Marmorerade maränger

Marängdessert med hallon

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…