Annons

Annons

Rödkålssallad med grapefrukt

Dela
(0)

Rödkålssallad med grapefruktKrispigt fräscht och läckert till den övriga julmaten. Gör en rejäl skål, det brukar gå åt.

Rödkålssallad med grapefrukt
½ litet rödkålshuvud
2 stånd fänkål
2 rosa grapefrukter
några kvistar bladpersilja
50 g bladspenat
Dressing
3 msk olivolja
1 tsk dijonsenap

Annons

Gör så här
1. Finstrimla kål och fänkål, gärna med mandolin eller osthyvel. Skala grapefrukten. Skär rent fruktköttet från hinnor med vass kniv och tärna det fint. Skölj persiljan och repa bladen.
2. Bottna ett fat eller en skål med bladspenat. Fördela resten av ingredienserna ovanpå. Blanda dressingen, smaka av med salt och peppar, och ringla den över salladen. Låt stå kallt tills det är dags att servera.

Av Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson

Fler goda sallader:

Brysselkålssallad med nötter

Kål- och äppelsallad med brie

Rödkålssallad på sked

 

Mer om detta


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…