Annons

Annons

Rödkålsallad med äpple och brysselkål

Underbart god rödkålssallad med spännande smaker – servera rätten ljummen eller varm. Glutenfri och vegetarisk!

Dela
(0)

Rödkålsallad med äpple och brysselkål

4–6 port
800 g rödkål
1 rödlök
3 msk smör
2 msk flytande honung
1 dl cider
1 dl rött vin
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 lagerblad
3 små röda äpplen
pressad citron
10 torkade aprikoser
500 g brysselkål
3 msk finhackad persilja
Garnering
kryddgrönt, t ex persilja
flingsalt

Annons

Gör så här

1. Finstrimla kålen med osthyvel eller på en mandolin. Skala och finstrimla rödlöken. Fräs lök och kål blankt och smidigt i smör i stekpanna utan att det får färg 2–3 min. Ringla över honung och tillsätt cider, vin, vinäger, salt, peppar och lagerblad. Låt allt puttra samman på svag värme i ca 20 min, rör under tiden.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Kärna ur och tärna äpplena, pressa lite citron på tärningarna så att de inte missfärgas. Strimla aprikoserna.

3. Ansa och koka brysselkålen i lättsaltat vatten i ca 5 min, låt rinna av. Halvera kålen om de är stora.

4. Blanda ner brysselkål, äppelbitar, aprikoser och persilja i rödkålen och låt koka upp. Häll upp i skål eller på fat och garnera med kryddgrönt. Strö ev över lite flingsalt.

 

Läs mer:

Brysselkålssallad med nötter

Kål- och äppelsallad med brie

Rödkålssallad på sked

 

Av Bitte E:som Forsberg

Foto: Anders Norsell


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…