Annons

Annons

Rödbetsgravad lax

Gravad lax är självskriven på julbordet. Här har laxen fått smak och färg av färska rödbetor – fantastiskt gott och vackert. Laktosfritt och glutenfritt dessutom!

Dela
(0)

Rödbetsgravad lax

6 port

400 g färska rödbetor
800 g färsk lax med skinnsidan kvar
1 dl grovt salt
3/4 dl strösocker
11/2 dl grovhackad dill
Garnering
dill
skivade rädisor
klippt krasse

 

Gör så här

1. Skala och skär rödbetorna i så tunna skivor som möjligt. Putsa laxen och placera i en form.

Annons

2. Gnugga in laxen med salt, socker, dill och rödbetor.

3. Svep in hela formen med laxen i en plastpåse och låt allt vila i kylen i 2–3 dygn. Vänd laxen några gånger under tiden.

Gilla Hemmets på Facebook

4. Vid servering: Ta upp laxen. Skölj av laxen i kallt vatten och torka av den med hushållspapper. Lägg laxen på en skärbräda och skär den i sneda skivor.

5. Garnera med dill, skivade rädisor och klippt krasse.

 

Tips! Enklast är att skiva rödbetorna på mandolin eller med osthyvel.

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

 

Läs mer:

Laxrulle med äpple och svartkål

Festligt med sillstubbar

Löksill och smörtstekt kavring

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…