Annons

Annons

Röd plommonchutney

En smakrik plommonchutney med vackert röd färg.

Dela
(0)

Röd plommonchutney

500 g röda plommon
½ citron, saft och skal
2½ dl syltsocker
1 röd chili, tärnad

Gör så här:

Skölj, kärna ur och klyfta plommonen. Tvätta citronen, skär och finstrimla det gula från citronskalet med vass kniv. Lägg i socker, plommon, citronsaft och -skal samt chili i en tjockbottnad kastrull. Värm under omrörning och låt chutneyn småkoka 5–10 min. Häll upp i skål eller väl rengjord glasburk. Passar utmärkt att servera till stekt och grillat kött.

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

 

Läs mer

Krusbärschutney med sting

Plommon och valnötsmarmelad

Ljuvligt gott av plommon

 

Av Ellinor Varady

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…