Annons

Annons

Rimmad kyckling med primörer och örtolja

Rimmad kyckling är fantastiskt saftigt. Servera den som här eller stek den i smör i stekpannan – jättegott! Servera med champinjoner, primörer och hemgjord örtolja.

Rimmad kyckling med primörer och örtolja

1 port

Rimmad kyckling
1 msk salt
1 msk strösocker
21/2 dl vatten
1 kycklingfilé, ca 125 g

Kokning
21/2 dl hönsbuljong

Tillbehör
5 små champinjoner
smör till stekning
ca 150 g färska grönsaker, t ex minimorötter, broccolibuketter, sockerärter, sparris

Annons

Örtolja
1 dl rapsolja
1/2 dl blandade örter, t ex dill & körvel

 

Gör så här

1. Rimmad kyckling: Placera dubbla plastpåsar i en skål och häll i salt, socker och vatten. Lägg i kycklingen och knyt ihop. Låt stå i rumstemperatur i en timme, därefter i 4–5 tim i kylen. Vänd paketet då och då.

2. Kokning: Koka filén i buljong i 12–15 min. Skär ett snitt i kycklingen och kontrollera att den är genomkokt (köttsaften ska vara helt klar, inte det minsta rosa).

3. Tillbehör: Skär svampen i mindre bitar och stek den i smör till fin färg.

4. Koka grönsakerna några min i saltat vatten. Tänk på att morötter tar lite längre tid än övriga grönsaker.

5. Örtolja: Mixa olja och örter, salta och peppra.

6. Skiva kycklingen och lägg upp den samt svamp och grönsaker på en tallrik. Droppa örtoljan över. Servera gärna ett gott bröd till.

 

Läs mer

Torskrygg med rödbetor och brynt smör

Rårakor med rom och crème fraiche

Krämig tomatsoppa med örtsticks

 

Av Britt Mari Granath

Foto: Pontus Ferneman

 

 

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…