Annons

Annons

Pannkaksrulle med skaldjursstuvning

En lättlagad pannkaksrulle med krämigt innehåll där den goda stuvningen gärna får välla ut! Servera den på buffébordet eller som förrätt!

Dela
(558)

Pannkaksrulle med skadjursstuvning

Pannkaksrulle med krämigt innehåll. Går inte att motstå! Foto: Ulf Svensson

Recept pannkaksrulle med skaldjursstuvning

8 port

Pannkaka
3 dl vetemjöl
5 dl mjölk
4 ägg
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt

Skaldjursstuvning
500 g räkor, kräftstjärtar och musslor i lag
31/2 msk vetemjöl
21/2 dl vispgrädde
2 msk konc fiskfond
1 dl mjölk
2 msk hackad dill
1 tsk salt
2 krm peppar
2 dl riven ost

Annons

Garnering
skaldjur
dill

Ugn 250°

 

Gör så här

1. Pannkakssmet: Vispa samman pannkakssmeten. Lägg bakplåtspapper på en liten plåt, ca 25×35 cm. Häll smeten på den bakplåtspappersklädda plåten. Grädda 20 min.

2. Skaldjursstuvning: Vispa samman mjöl, grädde, fond och mjölk i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda 5 min. Häll av lagen från skaldjuren och pressa ur spadet. Lägg ner skaldjur och dill i stuvningen. Smaka av med salt och peppar.

3. Ta ut pannkakan på papperet på arbetsbordet. Bred ut stuvningen på den gräddade varma pannkakan och strö över riven ost. Rulla ihop den så hårt det går och ta bort papperet samtidigt. Lägg rullen med skarven nedåt på ett uppläggningsfat.

4. Garnera med skaldjur och dill. Skär upp rullen i skivor.

Här är världens smartaste kökspryl – multihackaren!

Det supersmarta köksverktyget multihackaren löser alla problem du har med att hacka och skära frukt och grönsaker!

Läs mer om den smarta köksprylen här och få ett fint erbjudande på en egen!



Läs mer om:

Dela
(558)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…